Friday, April 10, 2015

Kenali Bisnes MLM Anda

Saya tahu ramai yang berminat untuk berbisnes MLM. Kerana modalnya sangat rendah, sistem dah siap tersedia. Hanya bersedia untuk REDAH.

Bisnes ini konsepnya pemasaran berangkai ( Network Marketing).

Kenali bisnes MLM yang anda ingin sertai. Syarat sebuah pelan MLM asli:

1. Ada terlibat menjual produk. Dan produk adalah dari kualiti yang setara harga pasaran.

2. Tiada imbuhan dari penajaan atau recruitment semata-mata

3. Pelannya harus membenarkan downlines memintas upline bilamana downline lebih maju dan berkembang

Selamat mencuba :)

Thursday, April 02, 2015

Koleksi Tudung Online Terkini Sugarscarf

Antara butik online hijab kegemaran saya, dan antara yang pertama muncul adalah Sugarscarf. Masa zaman bekerja pejabat dulu selalu kongsi deal beli 3 RM100 dengan rakan sepejabat. Antara sebab kami suka sangat dengan Sugarscarf adalah kerana ia menghasilkan hijab hijab yang bermacam corak, warna, dan hasil tangan yang halus dan teliti.

shawl favorite saya dari Sugarscarf

Bagi peminat Sugarscarf online, ini merupakan berita baik dan yang paling ditunggu-tunggu bersempena dengan keluaran koleksi tudung online terkini daripada Sugarscarf! Bagi anda yang tidak membuat pembelian tudung daripada Sugarscarf, atau mungkin baru pertama kali mendengar jenama tudung ini, ini adalah peluang anda untuk merasai sendiri pengalaman memakai tudung keluaran Sugarscarf yang amat berkualiti.
Juliet Madison



Juliette Madison
Koleksi tudung Sugarscarf yang paling latest adalah…. Juliette Madison! Juliette Madison yang boleh didapati dalam pelbagai pilihan corak.

Madison Classic- All time Favorite!!


Saya pun ada satu lahh..hehe

Madison Classic
Selain itu, temui juga koleksi Madison Classic yang terdapat dalam pelbagai pilihan warna menarik.
Jane

Jane
Jika anda merupakan seorang penggemar shawl, Sugarscarf membawakan anda koleksi tudung Jane yang begitu eksklusif dan selesa dipakai.
Juliette

Juliette Instant Shawl

Bagi anda yang menggemari rekaan tudung instant shawl, Juliette Instant Shawl yang boleh didapati dalam pelbagai pilihan corak ini juga turut boleh dipakai tanpa memerlukan sebarang penguin brooch dan pin.
Juliette Lycra 2.0


Juliette Lycra 2.0
Begitu juga dengan Juliette Lycra 2.0 yang merupakan jenis instant shawl tetapi diperbuat daripada fabrik jenis lycra.
Tunggu apa lagi? Jom serbu Butik Sugarscarf untuk koleksi tudung Sugarscarf online hari ini juga dan miliki mana-mana tudung kegemaran anda selagi stok masih anda. Selamat membeli-belah!

Wednesday, April 01, 2015

Unfollow me on FACEBOOK (cos I'm on Blog)

You have to be cute cute to promote your business on your personal FB and avoid being un-friended or unfollowed (like what I started 2 years ago). Worked so hard to be cute enough not to annoy you guys.

thanks friends for finding it cute and joined me(some unfollowed me and didnt noticed what happen to me.. In fact, when one day we met they asked.. Oh my u have two kids already? And we are actually 'friends' on FB.. Isn't that awkward???? LOL)

It's okay its only on FAcebook. Real Friendship is what matters.

#noheartfeeling
#nexttimewemeetiamthemillionaire

Friday, March 27, 2015

Photoshoot

Family portrait
Haii..tiba-tiba kami locked date untuk buat photoshoot sekeluarga. Sebenarnya ia adalah benda yg dok ditangguh tangguh sejak lama dah. So dah ada weekend yg free sikit kami pun book studio, photographer dan makeup artist.

Saya di makeup kan oleh seorang MUA yang comel bernama Shae Taib. Sebenarnya saya dok follow insta kawan dia Ati Harun. So saya minta Ati mekap kan. Last minute Ati accident, kesian betul. So dia cepat2 panggil Shae untuk replace dia..Shae memang hebat la ..40 minit mekap, 10 minit styling tudung.. Sesiapa berminat boleh lah contact Shae sendiri, follow dia dkt insta @shae_taib.

Studio pulak kami booking di Serindit Photo, Ken Rimba (insta: @serinditphoto). Yang photographer tu nama Khairol, memang laju buat kerja, pandai juga direct.. Kami buat Corporate Photoshoot, lepas tu ada couple photoshoot romantic sket, pastu photoshoot dengan anak anak.....banyak posing juga kami dapat dalam sejam booking tu..worth the money!

Kami pulak terkocoh kocoh la nak siapkan anak lagi nak styling diorg lagi..nak kasi makan, taknak kasi meragam all..memang bikin panas aje kan..

Hasilnya superb weh.. layan je la keping kepingan foto yang diambil sendiri. Hasil studio eksklusif lorrrr..

OK kan? bukan selalu nak fefeeling retis hijabi haha

Wednesday, March 25, 2015

Trip Keluarga ke Jakarta - Taman Safari Bogor

Assalamualaikum!

Sambungan dari part 1.

Masa buat plan nak ke Jakarta, saya memang dah decide tak nak duduk di Jakarta sepanjang 5 hari tu. Mahu keluar dari kota. Sebab hmmm kota ada apa saja kan? Mall, macet, bangunan, restoran..boring. Kami nak explore..

Saya pernah ke Bogor sekali masa zaman berkerja dulu. Saya ingat yang ia adalah kota yang bagus untuk dilawati. Jadi since perjalanan ke sana ambil masa 40-45 minit sahaja, jadi saya pun rasa apalah salah nya kita melawat Bogor. Dari pembacaan, memang ada macam macam tempat yang seronok untuk dikunjungi. Antaranya Taman Botani, Puncak dan juga Taman Safari.

Tetapi kerana waktu perayaan Imlek (Tahun Baru Cina), trafik agak sesak, jadi perjalanan ke Bogor ambil masa 2-3 jam. Kami masa tu tak tahu nak ambil risiko naik ke Puncak (dan stuck) atau melawat Kota Bogor sahaja. Jadi kami ke Kebun Raya dulu.
Ni dekat Kota Lama Jakarta..suka sgt gambar ni :)

Mula2 kami ke muzium haiwan. Memang bestlah, kemudian kami explore Kebunnya. What a very nice park!..Ia macam kawasan rekreasi yang sangat terjaga rapi. Kedudukan Kebun Raya ni betul betul bersebelah dengan Istana Bogor. Istana tu halamannya penuh dengan rusa- rusa. Izzah memang angau sekejap.

Kebun Raya yang sangat cantik
Kami menginap di Hotel Santika. Sangat bagus hotel ini. Harga pun dalam RM170 sahaja semalam, dan attach dengan satu mall yang besar. Breakfast pun ada hidangan yang banyak dan sedap.

Kami sewa mobil dengan supir, bayar dalam Rp800,000 sehari. Lebih kurang RM260. Sangat berbaloi sebenarnya. Kijang yang spacious, selesa untuk anak anak.

Esoknya kami bermula awal pagi untuk ke Taman Safari!...dan kalau ada masa kami nak cuba mendaki Puncak. Keluar jam 7pagi..

Masuk ke Taman Safari Rp 660,000 untuk sekeluarga bersama supir.

Paling best adalah kitorang dapat tengok binatang yang macam- macam dari dalam kereta. Boleh juga beri mereka makan. Binatang nya banyakkkkk sangat..semua ada lah ..Puma, singa, harimau, beruang, zirafah, Orang Utan, Zebra, Yak, Kancil, ..Izzah dengan Imaan enjoy sangat la..tergelak gelak mereka. Ada la sejam keliling safari ni..syok syokkk.. mak dia pun teruja wey..

Binatang semua pandai masukkan muncung dkt tingkap mobil!
Muka ala sinyummmmmmmm
Ingatkan settle le lepas tu..rupanyaa baru suku perjalanan

Ada pulak show show macam- macamm.. Kami pergi tengok Elephant Show, Dolphin show, Sea Lion show, Cow boy show..Semuanya best dan mengujakan..Mak dia sekali lagi terujaaaaa.. anak2 jangan cakap la..muka ada sinyummmm sampai tidur.
lepas Sea Lion show
Dekat Dolphin Show
Lepas Elephant Show

Keluar dari Safari dah petang (sore)..tapi on the way keluar nampak pula air terejun uols.. lepas tu nampak Caravan hotel yg seronok.

Ini bermaksud sesiapa yang nak datang ..sehari tak cukup nak explore..kena stay 2 hari.

Dekat Safari tu sangat dingin cuacanya..memang tak berpeluh,..pasal tu pun anak kurang meragam kot kan..

Kesimpulannya : Saya sangattttt recommend anda semua pergi ke Bogor. Kalau ada anak-anak memang kunjungan ke Taman Safari tidak menghampakan.

Monday, March 23, 2015

Macamana nak mula berbisnes Shaklee terjawab di sini

Start Bright Series (SBS) #1 2015, A Review

I Love SBS!!
Program sehari ini dipelopori oleh upline saya Master Puteri Yusof.

Setelah dijalankan selama setahun setengah, SBS tahun 2015 dirombak dan diperbaharui kandungannya. Wow mantap betul lah. Dari program 4 jam sekarang menjadi sehari dan diperkemas kan lagi susunannya.


Program ini amat sesuai dihadiri oleh mereka yang mahu memulakan bisnes Shaklee. Elemennya padat dan informatif. Dijalankan secara berduet oleh pasangan suami isteri paling hot dan kaya. eh. Master Puteri Yusof dan Master Aznin Ghazali.

Sesi pagi adalah untuk kita mengenali sistem tubuh, penyakit common yang ada, dan juga produk. Info macam ini lah yang diperlukan oleh SID SID baru, kerana kadangkala kita tak begitu memahami selok belok produk dan kegunaannya. Di sini boleh "accelerate" the process. Yang paling best adalah run through bab sistem tubuh dan common diseases. Bab ni kalau tak tahu memang susah nak sharing gempak- gempak. Seronok wey belajar..sebab apa?..trainer adalah certified trainers for product consulting. Lagi satu paling best adalah perkongsian testimoni peribadi contohnya masalah cyst fibroid yang berjaya diselesaikan dengan pengambilan produk Shaklee. InshaAllah April nanti saya akan berkongsi tentang bagaimana saya mengawal eczema dan asthma melalui pengambilan produk Shaklee.
ni baru warm up. next SBS saya beraksi k :)

Sesi petang pula lebih kepada setting minda pasal bisnes selain sedikit tentang tawaran Shaklee (6 sumber tunai). Yang paling menarik adalah konsep 6 tabung untuk pengurusan kewangan. Yang saya pelajari adalah 6 tabung ni boleh digunakan untuk melihat kedudukan kewangan kita. Kalau tabung keperluan misalnya lebih dari 55%, maksudnya samada kita perlu berjimat, dan potong certain perbelanjaan , atau MAKE MORE MONEY! Pengurusan wang begini adalah rahsia orang berjaya + hati tenang. Saya sendiri sedang berusaha ke arah 55% tabung keperluan. Kerana saya perlukan tabung pendidikan, tabung MAIN, tabung LTSS lebih lagi. Nak tahu lebih lanjut, saya pernah blog tentangnya di sini!!

Start Bright Series akan dijalankan setiap bulan, jadi eloklah kalau anda yang masih berkira kira nak buat bisnes Shaklee tapi tiada sokongan, daftar sahaja hari ini, dan dapat akses eksklusif ke trainings kami.

Aishah  | 0122727995 | aishah.amin@gmail.com

Sunday, March 08, 2015

malam isnin yang semakin bahagia

setahun lebih dulu. waktu ni..

rasa penat sangat..
sebab baju kerja sendiri dan suami belum gosok
baju anak belum sorting
susu EBM tak cukup.
alamatnya malam karang tak tidur mengepam
teringat, besok ada meeting jam 9 pagi
benda yang nak dilaporkan tu tak berapa siap lagi
pastu terpikir boleh ke sampai ofis untuk meeting jam 9
jammed pagi isnin memang haru
pukul berapa nak bangun?
hadoi pinggan tak basuh lagi
baju yg basuh tadi belum sidai..
ohya, baby pula demam
nak ke nurseri terima kalau dah demam
meeting penting ni tak boleh ambil cuti
cuti pun bukannya ada dah
anak masuk hospital seminggu haritu dah habis cuti
penatttt....

Sekarang ni
Saya cuma perlu siapkan satu entri blog sebelum tidur yang indah
besok pagi saya cuma perlu siapkan barang anak dan suami
siapkan breakfast mereka
dan hantar mereka di muka pintu
lepas tu boleh start sponging baby yang demam
sambil layan order dan bisnes group di telefon bimbit
rasa bahan untuk nasi tomato cukup ni
apa yang tak siap malam ni sentiasa boleh dibawa ke pagi esok
sebab saya bangkit jam 5-pagi
untuk bersama-Nya
kemudian hadap bisnes sikit sebelum anak pula bangun

Akhir bulan, income tak sama macam bulan lepas
ikutlah berapa banyak kami fokus
yang penting tak pernah sama macam gaji bekerja

ALHAMDULILLAH :)
Join kami dalam #projek2ribu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...